Opnieuw winst voor Excelsior Rotterdam 1

Onder leiding van scheidsrechter Kooy werd er om 15:00 uur afgetrapt voor de wedstrijd SC Excelsior Rotterdam 1 en Abbenbroek 1. De Rotterdammers konden nog niet beschikken over keeper Joey de Kok die wel op de bank zat voor nood. Zijn rentree onder de lat is nabij. Mikail Kaplan had een lichte blessure tijdens de training opgelopen en Karel Witenkoek was ziek, naast zijn hamstringblessure. Rachid Lurtey maakte speelminuten na een blessure bij SC2 en sloot aan bij het 1e team. Nadat de pupil van de week zijn doelpunt had gemaakt, kon de wedstrijd beginnen.  Excelsior begon goed en zette onmiddellijk druk op de tegenstander. Ook Abbenbroek deed haar best om druk te zetten, waardoor er veel op het middenveld gebeurde. De intenties van de tegenstander werd snel duidelijk. Bal veroveren en door de lucht diep spelen op de nummer 10 en 11.  In de 4e minuut na een kopbal kwam Martijn van Haften verkeerd neer en liep een enkelblessure op. Voor hem kwam Faisel Houh in het veld en werd Ismaiil Charbouch de aanvoerder. Ondanks deze tegenslag pikte Excelsior de wedstrijd prima op en in de 10e minuut stuurde Ismaiil met een diepe bal in de rechterzone Gino Martis weg. Deze sneed de 16 meter in en schoot hard net voorlangs in de verre hoek. Uiteindelijk speelde Excelsior de 1e helft prima, alleen kwam het niet tot scoren. De verdediging van de Kralingers was solide en gaf weinig weg. In de 31e minuut een vrije trap net buiten de 16 meter van keeper Khalid Ettabachi. Echter was dit niet gevaarlijk en ging de bal ver langs het doel van de thuisploeg.

Na de rust geen wissels en de boel op scherp gezet om deze pot naar Excelsior toe te trekken.  In de 47e minuut een prima uitgespeelde counter. In de omschakeling stond Abbenbroek met veel spelers op de helft van Excelsior. Salek Rabbah kreeg de bal aan de rechterzijde van het veld en gebruikte zijn snelheid goed. Hij speelde met gevoel de bal tussen 2 verdedigers door richting de 16 meter van de tegenstander. Gino op snelheid schudde zijn directe tegenstanders af en kwam 1 op 1 met de keeper te staan. De verdiende 1-0 was een feit. Een mooi cadeau voor Gino, want hij was deze dag jarig. Abbenbroek ging meer druk geven, maar Excelsior kwam niet echt in de problemen. Het spel werd aan de zijde van de tegenstander harder en irritaties ontstonden in het veld. Over en weer werden vrije trappen gegeven, maar scheidsrechter Kooy deed het af met waarschuwingen. De 11 van Excelsior lieten zich niet uit de tent lokken en bleven voetballen. In de 65e minuut een mooie aanval over links. Zinnedien Mohan kwam met een mooie beweging voorbij rechtsback en zette prima voor door de 16 meter. Gino liet de bal lopen en Salek kwam hoog in de lucht. Hij kopte de bal hard in, maar miste net voldoende richting. Het middenveld van Excelsior werkte hard en moest veel meters maken om de aanvallen tegen te houden of zodanig te verstoren dat mannen uit Abbenbroek terug naar de achterhoede moest spelen. Een aanval via Gino liep dood, omdat hij hard werd opgevangen na een passeer beweging. De weg naar het doel was open, maar scheidsrechter Kooy hield de kaarten op zak. Nogmaals een hard werkende Gino die in de 16 meter door 2 verdedigers weg ingesloten en onderuit gehaald werd. Hierin zag scheidsrechter Kooy geen strafschop. Uiteindelijk loon naar werk in de 88e minuut. Gino kreeg de bal aangespeeld op 25 meter voor het doel van Abbenbroek. Speelde de bal richting Salek, maar deze stond buitenspel en deed niet mee aan de aanval. Hierdoor kon Gino achter zijn eigen pass aan en kwam 1 op 1 bij de keeper. De 2-0 was een feit. Vervolgens en mooie les voor de mannen van Excelsior. Volgende keer bij de aftrap scherp blijven, want binnen 1 minuut maakte Abbenbroek de 2-1. Uiteindelijk speelde Excelsior de wedstrijd goed uit en kreeg Jerrel de Baat in de 93e minuut geel voor een handsbal. Deze kwam tegen de buik, maar scheidsrechter Kooy zag het anders. Eindstand 2-1. Een prima prestatie van het team en werd er collectief feest gevierd. Goed te zien dat Excelsior haar eigen spel blijft spelen en geduldig wacht op de kansen. Ook het harde werken en duels winnen maakte het verschil.

Basis: Ismaiil Charbouch, Jerrel de Baat, Justice Hof, Khalid Ettabachi (K), Gino Martis, Martijn van Haften (A), Quinten de Kat, Roland Peters, Yoessef Belhadj, Zinneden Mohan, Salek Rabbah.
Wissels: Faisel Houh (4e min) voor Martijn van Haften, Jazzy Rhebok, Joey de Kok (K), Perdro Barros, Romeo Rugamba, Rachid Lartey.

Volgende week is Excelsior 1 vrij.

Excelsior Rotterdam 2 speelde uit bij Barendrecht 11. Deze partij werd met 8-4 verloren. Volgende week de thuiswedstrijd om 13.00 uur tegen Overmaas 2. Hopelijk ziet het team mogelijkheden om 3 punten in Rotterdam te houden.