Verlies SC Excelsior Rotterdam 1

Zaterdag speelde SC Excelsior Rotterdam 1 thuis tegen ZBVH 1. Een goede ploeg die het spel kan domineren. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Mulder. Joey de Kok stond weer onder de lat na een een periode van herstel. Nog in de ziekenboeg Roland Peeters, Mika Kaplan en Karel Wittekoek. De wedstrijd begon met 1 minuut  het voetbal stilleggen i.v.m. de actie ‘geef racisme de rode kaart’.

Dan het wedstrijd verloop. Excelsior startte goed en kwam in de 4e minuut op voorsprong. Een diepe bal van Martijn van Haften over de grond op Gino Martis. Gino ging de 16 meter in en verwarde de verdediging van ZBVH, waarop de 1-0 op het scorebord stond. De gasten gaven gelijk aan waarvoor ze gekomen waren. Veel druk op Excelsior en het breed houden van het veld. Daar had de thuisploeg het lastig mee en kwam men regelmatig te laat bij de bal. Rond de 25e minuut zorgde dit voor veel onrust. Maar kwam de ploeg niet echt in gevaar. Dan een lange  bal onderweg naar het doel van de Karlingers. Joey kon er net niet bij en de 1-1 was een feit. Na veel strijd en zelf weinig tot aanvallen komen, werd dit ook de ruststand. In de rust werd Quinten de Kat gewisseld. Wat omzettingen in het team en Rachid Lartey kwam in de ploeg als rechtsbuiten. Tot de 58e minuut was de wedstrijd in balans. Dan een situatie tussen Gino en de scheidsrechter, waarop de man in het zwart een rode kaart trok.  Voor Excelsior een moment waarop overgeschakeld werd naar 1-4-3-2. ZBVH speelde met een overtal het slim uit en hield het veld breed. In de 65e minuut een wissel van Excelsior. Zinnedien eruit en een frisse spelers op zijn plek erin. Jazzy Rhebok ging samen met Rachid in de voorhoede spelen. Dan een moment waarop Excelsior het niet meer kon belopen. Vanaf de 66e minuut tot de 70e minuut was Excelsior het even kwijt. Hierdoor werd het snel 1-4. Faisal Houh werd gewisseld voor Romeo Rugamba. In de 83e minuut werd het 1-5 wat tevens de eindstand was. Het verschil was duidelijk. Met 10 spelers tegen een prima ZBVH was in deze fase van ontwikkeling een goede les. Deze ervaring neemt het team mee naar de volgende wedstrijd.

Basis: Jerrel de Baat, Faisal Houh, Gino Martis, Quinten de Kat, Youssef Belhadj, Salek Rabbah, Joey de Kok (k), Justice Hof, Martijn van Haften (c), Zinnedien Mohan, Ismaiil Charbouch.
wissels: Khalid Ettabachi, Rachid Lartey, Perdro Barros, Jazzy Rhebok.

SC Excelsior Rotterdam 2 speelde thuis tegen VVOR 6. Een prima wedstrijd voor de mannen. Winst met 5-1.
De 2e winstpartij achter elkaar. Ga zo door!