Winst voor SC Excelsior 1 op NBSVV 1

Vandaag stond de wedstrijd NBSVV 1 – SC Excelsior Rotterdam 1 op de agenda. Om 14:30 uur werd er in Nieuw Beijerland afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Seters. De grasmat zag er zwaar uit en dat bleek ook tijdens de wedstrijd. Beiden teams hadden moeite met het veld en het gras was niet echt kort gemaaid. Hierdoor kwamen ballen niet altijd aan of hobbelden alle kanten op. Het spel ging op en neer. Stevige duels werden gespeeld en enige irritatie in het veld was merkbaar. Vrij vroeg in de wedstrijd ging het mis bij een speler van de thuisploeg en kreeg hij de rode kaart. Een man minder bij de tegenstander is niet altijd in het voordeel van het andere team. Dit bleek ook voor de mannen van Kralingen. Ondanks een man meer, lukte het niet om een overwicht te krijgen met het spel. Te veel balverlies en te gehaast willen voetballen, zorgde ervoor dat NBSVV het idee kreeg de partij naar zich toe te kunnen trekken. Tot aan de rust bleef het echter 0-0.

Na de rust een beter Excelsior. Meer rust in de ploeg en men speelde meer samen, in plaats van de bal steeds diep te geven. In de 47e minuut een prima aanval via een aantal schijven. Rachid was sterk in de duels en kon de bal inspelen op Salek. Salek op zijn beurt scoorde fraai de 0-1. Dit gaf het team de juiste energie om deze wijze van spelen door te zetten. De thuisploeg ging nog meer de lange bal spelen, maar daar had de verdediging geen problemen mee. Eigenlijk niets aan de hand voor de mannen in zwart-rood. In de 55e minuut een onbezonnen moment van Zinnedien. De verdediger van NBSVV ging met veel geschreeuw naar de grond zonder aanraking van Zinnedien. Deze was op zijn beurt geïrriteerd en deed een schijntrap naar de grond. De scheidsrechter zag hierin een trap naar de tegenstander en toonde de rode kaart. Hierdoor stonden er 10 tallen tegenover elkaar. Een kleine aanpassing op het middenveld en de Kralingers bleven voetballen als daarvoor. Door de ruimte op het veld kon de thuisploeg meer voetballen en kwamen een paar keer gevaarlijk in de 16 meter. Vooral de aanvoerder van NBSVV was samen met de nr.8 de gevaarlijkste spelers. Een prima redding van Joey die een hard schot pareerde. Ook in 2e instantie kon de wit-blauwen niet scoren. Duels werden harder en dat leverde een aantal gele kaarten op voor beiden teams. Faisel werd door een tegenstander in zijn gezicht geraakt met een arm, wat de verder prima fluitende scheidsrechter niet had gezien. Excelsior kwam niet in de problemen. Middenveld en verdediging gaven weinig weg en de counters van Rachid, Salek en ondersteuning van Martijn en Ismaiil waren voor de tegenstander een plaag. Ook de backs deden een duit in het zakje en kwamen regelmatig over de flank in de laatste fase van het spel. Justice kreeg een mooie kans op rechts, maar de weg naar het doel was lang. De bal ging naast de doelman over de achterlijn. In de 82e minuut een lange bal door het midden op Rachid. Hij draaide tussen 2 tegenstanders door en kon door naar de 16 meter. Goed overzicht en inzien dat Salek 1 op 1 voor de doelman kon komen, zorgde ervoor dat het 0-2 werd. Uiteindelijk kon ZBSVV geen vuist meer maken. Het was fijn te zien dat onze keeper Joey zijn draai weer heeft gevonden onder de lat.

Basis: Rachid Lartey, Jerrel de Baat, Faisel Houh, Youssef Belhadj, Salek Rabbah, Joey de Kok (K), Justice Hof, Martijn van Haften (C), Zinnedien Mohan, Ismaiil Charbouch, Roland Peters.
Wissel: Pedro Barros (78min voor Youssef), Jazzy Rhebok, Romeo Rugamba, Mikail Kaplan.