Gelijkspel SC Excelsior Rotterdam

De voorlaatste wedstrijd tot de winsterstop was vandaag thuis tegen SCO’63. Vorige week speelde dit team gelijk tegen de Goudswaardse Boys. Om 15:00 uur werd er afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Pang.

Een sterk spelend Excelsior zette de eerste 20 minuten SCO’63 goed onder druk. Diverse goede aanvallen brachten de Kralingers nog niet op voorsprong. Vandaag waren de hoekschoppen een wapen en werd een aantal malen bijna gescoord. De keeper van SCO’63 kon een paar maal prima redden. In de 25e minuut pech voor Justice Hof. Na een sprint en duel raakte hij geblesseerd en werd vervangen door Pedro Barros. In de 30e minuut een hoekschop van Martijn van Haften. De bal viel voorbij de 2e paal en Jerrel de Baat kopte de bal terug naar de 1e paal. SCO’63 verwerkte de bal in de kluts naar de zijkant terug bij Martijn van Haften. Opnieuw kwam de bal via Martijn door de lucht bij Jerrel en nu viel de bal goed bij Salek  Rabbah. Salek scoorde in de drukte de 1-0. In de 32e minuut een prima counter van Excelsior. De bal werd diep op rechts gespeeld naar Gino Martis die de 16 meter inging. Een scherp schot in de korte hoek, maar de keeper stond goed. Door veel blessure behandelingen werd er 5 minuten extra gespeeld. Een onoplettendheid aan de zijde van Kralingers. Een voorzet van rechts en SCO’63 scoorde de 1-1.

In de rust een wissel. Faisal Houh werd i.v.m. een lichte blessure gewisseld voor Romeo Rugamba. De tweede helft werd een kopie van de eerste helft. Excelsior wat weinig tot niets weggaf. Maar ook geen echte vuist kon maken in de eindfase. Scheidsrechter Pang liet veel doorspelen en stevige overtredingen bleven onbestraft. In de 59e minuut was de irritatie iets te veel voor Ismaiil Charbouch en kreeg voor praten tegen de scheidsrechter de gele kaart. Voor een zuivere handsbal in de 16 meter van SCO’63 werd niet gefloten. Toch bleef de thuisploeg voetballen en varieerde de lange bal met combinatie spel op het middenveld. Ook SCO’63 speelde de gehele 2e helft alleen maar de lange bal. Echter de verdediging van de Kralingers hadden hier weinig moeite mee. In de laatste fase van de wedstrijd toch een aantal schoten op het doel van Joey de Kok, maar de keeper speelde een prima wedstrijd. De invallende spelers deden goed werk. Het was goed zichtbaar dat de groep langzaam naar gelijk niveau stijgt.  Eindstand 1-1.

Basis: Jazzy Rhebok, Jerrel de Baat, Faisal Houh, Gino Martis, Roland Peters, Youssef Belhadj, Salek Rabbah, Joey de Kok (K), Justice Hof, Martijn van Haften (C) , Ismaiil Charbouch.
Wissel: Kerem Can, Khalid Ettabachi (K), Pedro Barros, Romeo Rugamba.
Geblesseerd: Karel Wittekoek, Mikail Kaplan, Quinten de Kat.

Volgende week speelt SC Excelsior de laatste wedstrijd van 2019 om 14:00 uur uit tegen Piershil.

Zie ook de “wedstrijd in beeld” in het Algemeen Dagblad van 9 december 2019.