Winst voor SC Excelsior 1 en 2

De eerste wedstrijd na de winterstop voor SC Excelsior Rotterdam 1 was tegen Piershil 1.
Door de polder naar het uniek gelegen Piershil. Voor de staf was het fijn te zien dat iedereen fit was en alleen Zinnedien niet kon spelen vanwege het uitzitten van een straf. Volgende wedstrijd is hij weer beschikbaar. Hiermee wordt het kiezen van de basis 11 steeds leuker.  Eenmaal aangekomen op het complex, bleek dat het 1e veld waarop gespeeld werd behoorlijk slecht was. Het grasveld was erg hobbelig en als je erop stond, zakte je een aantal centimeters door het gras. Tijdens de warming up werd duidelijk wat Excelsior te doen stond. Zo snel mogelijk scoren en de wedstrijd uitspelen. De mannen lieten er geen gras over groeien en hadden ongeveer 70% balbezit over de eerste helft. Waar en bal door de tegenstander onderschept werd, kon het middenveld deze snel afpakken. Een aantal maal in de eerst 10 minuten kon het eerste doelpunt vallen, maar liep men te lang door met de bal. En op dit veld geen goed plan, omdat de bal niet deed wat verwacht werd……rollen. Ook het inspelen was onvoorspelbaar doordat de bal geen rechte lijn volgde. Excelsior kreeg steeds vaker de bal rondom en in de 16 meter. In de 20e minuut zat Piershil ernaast en kon Salek scoren. De 0-1 stond op het scorebord. Hierop pakte de mannen uit Kralingen de tegenstander meer bij de strot en bleef aandringen op een 2e doelpunt. In de 35e minuut ging Gino goed door en maakte de 0-2. Een goede afsluiter voor de rust. Opnieuw was het Gino die in de 43e minuut de 0-3 maakte.

Na de rust schakelde Excelsior terug naar een rustiger tempo. Geen blessures oplopen was belangrijker. Piershil kwam regelmatig behoorlijk hard in het duel terwijl de bal al weg was. Dit leverde enig irritatie op. Zowel bij Piershil onderling alsmede bij de spelers in het rood-zwart. Goed was te zien dat Excelsior bleef voetballen en waar nodig duidelijk maakte dat ook zij een hard duel kon spelen. Een aantal malen kon de voorsprong worden uitgebouwd. Piershil kreeg door het spel van Excelsior wat meer ruimte en trachtte door hoog druk te geven, tot scoren te komen. Dat lukte niet, omdat de verdediging en middenveld prima onder de druk  kon uit voetballen. Soms te gemakkelijk denkend, waarbij Piershil kon counteren. Joey had als keeper niet veel te doen, maar wanneer het nodig was, stond hij er. Dat is voor de verdediging prettig. Ook een aantal hoekschoppen van Piershil werden prima verwerkt. Na een paar flinke overtredingen en commentaar op de leiding, kreeg de centrale verdediger van Piershil in de 86e minuut een gele kaart.
Eindstand 0-3 en de drie punten mee naar Woudestein.

Basis: Pedro Barros, Jerrel de Baat, Faisal Houh, Roland Peeters, Gino Martis, Yoessef Belhadj, Salek Rabbah, Justice Hof, Martijn van Haften (C), Ismaiil Charbouch, Joey de Kok (k).
Reserve: Jazzy Rhebok, Khalid Ettabachi (k), Romeo Rugamba, Karel Wittekoek, Quinten de Kat.
Rachid Lartey speelde met SC2 mee.

SC Excelsior Rotterdam 2 speelde uit bij en tegen XerxesDBZ 5.
Om ook de JO19 jongens ervaring op te laten doen deden Thomas en Willem mee. Top mannen!
De mannen van Kralingen deden het prima en wonnen met 2-5. Het met elkaar spreken over spelprincipes heeft geholpen en men bleef in de organisatie spelen. Ook elkaar steunen was merkbaar. De doelpuntenmakers: Rachid 2x, Kerem 1x, Maurus 1x, Erkan 1x.

Komende dinsdag mag het team opnieuw  tegen XerxesDBZ 5 aantreden. Dit is om 19:30 uur thuis en is de inhaalwedstrijd van voor de winterstop.