Verlies SC1 – Winst SC2 (foto)

Kijkend naar de uitslag lijkt het dat het eerste team niets te vertellen had tegen WCR. Dat is niet geheel aan de orde. In de eerste helft was Excelsior vaak aan de bal, maar kwam het niet tot scoren. Een aantal momenten van onoplettendheid veroorzaakte de ruststand van 0-3. In de rust werden zaken aangescherpt en een wissel ingebracht. Gino had geel gekregen en op zijn plek ging Rachid spelen. Hierdoor kon Karel in het team komen op de rechtsbuiten plek. De afspraken werden beter nagekomen. Hierdoor kwam er meer druk op WCR en ging vaker de lange bal hanteren. Dan na 10 minuten in de 2e helft een situatie waar Excelsior geïrriteerd reageerde op de tegenstander. Dit leverde in de ogen van de scheidsrechter 2 rode kaarten op. Met 9 spelers konden de mannen van Kralingen niets anders doen dan de schade beperkt houden. Er werd hard gewerkt en vielen wat gele kaarten. Toch scoorde Salek uit een goed uitgespeelde counter. Goed te zien dat het team bleef voetballen en ondanks de druk in staat was afspraken na te komen. Sportclub Excelsior 1 doet momenteel mee in de middenmoot en krijgt de kans om volgende week 3 punten te pakken bij Simonshaven.

Sportclub Excelsior Rotterdam 2 kon zaterdag aantreden op Sportpark Olympia in Rotterdam tegen Overmaas 2. Om 11:30 uur werd afgetrapt. De wedstrijd was in balans. Toch lukte Overmaas om de score te openen.
De 1-0 achterstand werd door het team omgebogen naar een 1-2 winst. Hiermee klom Sportclub Excelsior Rotterdam 2 naar een mooie 6e plek op de ranglijst. De weg naar plek 4 is in zicht.