JO16-1 speelt gelijk in de promotiepoule

Een van de goed presterende teams van SC Excelsior is JO16-1. Zoals in een eerder nieuwsbericht aangegeven zijn zij gepromoveerd naar de ‘Hoofdklasse Promotiepoule’ De vraag is dan natuurlijk hoe dit team het gaat doen. Zaterdag werd de eerste wedstrijd gespeeld; een uitwedstrijd bij SVH in Den Haag. Voor de winsterstop speelden de jongens van JO16-1 ook al tegen deze club en toen werd er met 2-0 verloren van dit voetballend sterke team. Nu werd het echter een gelijkspel: 0-0.

Vanaf minuut één wilden beide teams vol in de aanval. Excelsior stond positioneel goed maar stond wel bijna de gehele 1e helft onder druk. Beide teams voerden hun opdrachten goed uit. De meeste duels werden dan ook uitgevochten op het middenveld. Hele grote kansen werden er niet gecreëerd of weg gegeven. Hoe anders was de 2e helft. Excelsior kwam scherp uit de kleedkamer en zocht de aanval. Helaas moest Imrane met een rug blessure naar de kant maar deze plek werd door Rui goed ingevuld. Excelsior had de 2e helft het betere van het spel en verdiende dan ook een doelpunt. SVH creëerde, op een paar spelhervattingen na, weinig en Excelsior counterde er dan ook lustig op los. Jalen, Nout, Rui en Nessim wisten echter het net niet te vinden. Bij een snelle uitbraak van Rui dacht iedereen even aan een strafschop voor Excelsior maar de (club) scheidrechter wilde hier niet aan…

Al met al een prima start van de jongens in deze kwalitatief uitstekende poule. Aankomende zaterdag komt om 15.00 uur Woerden op bezoek. Ook dit belooft weer een spannende wedstrijd te worden!