Verlies SC1 en SC2

Het 1e team van SC Excelsior trad aan bij Pernis 1. Ondanks de voorspellingen was de wind niet zo sterk. Opnieuw op een vervelende grasmat moest men om 14:30 uur aantreden tegen een hoger geklasseerde Pernis. Er werd goed vanuit de organisatie gespeeld, wat tijdens vorige wedstrijden een verbeterpunt was. Hierdoor was Excelsior goed in balans en op sommige momenten de bovenliggende partij. In de 16e minuut een lichte overtreding in de 16 meter van Excelsior en de speler van Pernis ging naar de grond. Een erg makkelijk gegeven strafschop wat de 1-0 veroorzaakte. Excelsior ging verder met goed spel en creëerde met regelmaat kansen voor de 16 meter van Pernis. De afwerking was minder gelukkig waardoor 1-0 de ruststand was. Vervelend genoeg kreeg Roland een aantal trappen tegen zijn enkel, waarbij de laatste een noodzakelijke wissel veroorzaakte. Hierdoor moest er achterin en op het middenveld aangepast worden. De 2e helft een soortgelijk beeld als de eerste 45 minuten. Excelsior in de organisatie sterk, maar in de laatste fase lukte het niet om te scoren. Met wat frisse krachten van de bank werd rond de 60e en 75e minuut nieuwe krachten voor vermoeide spelers ingebracht. Een aantal momenten kwam Pernis met lange ballen en minder scherp verdedigen op rechts er gevaarlijk uit. Uiteindelijk kon met meer wilskracht Pernis wel scoren. In de 80e minuut werd een doelpunt van Excelsior afgeblazen vanwege buitenspel. Wel een verlies partij, maar de winst voor het team was dat de organisatie past bij de wijze van spelen. Nog steeds staat het team in het midden van de ranglijst.

De volgende wedstrijd is op 7 maart om 15.00 uur thuis tegen Zinkwegse Boys.

SC Excelsior 2 speelde zaterdag uit bij RVVH en verloor met 4-1. Hiermee bleef het team op de 7e plek staan. Volgende wedstrijd is op 7 maart om 13.00 uur thuis tegen koploper NOC Kralingen.