SC Excelsior 1 wint van Zinkwegse Boys

Na twee weken rust in de competitie kon het 1e team van SC Excelsior Rotterdam thuis aantreden tegen het hogergeplaatste Zinkwegse Boys. Het team uit de Hoeksche Waard speelde met in een 1-4-4-2 opstelling. Excelsior ging hier prima mee om en bleef de 1-4-3-3 hanteren. Instructies waren vooraf gegeven en werden prima uitgevoerd. In de 4e minuut een aanval over links waarbij Gino binnen de 16 meter onderuit werd gehaald. De scheidsrechter gaf een strafschop, welke rustig en met overtuiging door Ismaiil werd benut. Een prima start voor de Kralingers. De opbouw van achteruit was op een aantal momenten te traag, waardoor het team onnodig onder druk kwam te staan. In de 15e minuut kon de uitploeg scoren en werd het 1-1. De Zinkwegse Boys speelde vaak de backs in die hoog gingen staan. Regelmatig  leverde dit voor de rechterflank problemen op. In de 19e minuut ging het mis en kon de uitploeg hieruit scoren. Een achterstand die niet nodig was. Excelsior ging niet bij de pakken neerzitten en bleef vanuit de eigen organisatie opbouwen. Er werd op het middenveld en voorin prima samengewerkt. Op een aantal misverstanden na, ging de laatste linie ook sneller de voorwaarts zoeken. Hiermee kreeg de thuisploeg meer vat op de wedstrijd. In de 29e minuut een prima aanval over links waarbij de bal door de 16 meter ging en Zinnedien de verdiende 2-2 maakte. Dit was ook de ruststand. Tijdens de thee werden wat een aantal verbeterpunten besproken. Quinten werd gewisseld en centraal achter naast Roland kwam Jerrel. Justice kwam op de rechtsback positie. Excelsior kwam prima uit de startblokken en legde meer energie op de mat. Dit betaalde zich uit in de 65e minuut. Prima aanval, wat startte vanuit de opbouw in de verdediging. Pedro zag Gino starten richting de 16 meter en speelde de bal op maat in. Gino tussen een aantal verdedigers deed als spits wat hij moest doen. Versnellen, zichzelf vrijspelen en met een mooie schot draaide de bal om de keeper in de verre hoek. De verdiende 3-2 op het scorebord. Excelsior voelde dat er meer inzat en hard moest werken om de voorsprong veilig te stellen. Achterin had men de spitsen prima onder controle. Het middenveld sloot goed aan op beide linies en in de omschakeling gebeurde de juiste dingen op snelheid.  In de 75e minuut opnieuw een prima aanval van de thuisploeg. Pedro, die als linksback en sterke wedstrijd speelde, had goed contact met een hardwerkende Salek. Salek kon op zijn beurt Gino vinden die opnieuw een prima afronding had en de 4-2 maakte. Dan een let op voor het team. Een feestje vier je na de wedstrijd. Zinkwegse Boys maakte slim gebruik van de mindere concentratie en stond met 1 balcontact 1 op1 bij Joey. Joey zat heel goed in de wedstrijd en kwam zijn doel uit. Hierdoor voorkwam hij een doelpunt. In de laatste fase van de wedstrijd hanteerde de tegenstander lange ballen, maak bleef Excelsior goed overeind. Door de scheidsrechter werd 7 minuten extra tijd gegeven. Toch een moment van onoplettendheid en doorpakken. Met de 4-3 werd het toch spannend, maar bleven de 3 punten op Woudestein. Roland kreeg in de laatste minuten een rode kaart voor praten. Gino en Zinnedien eerder in de wedstrijd een gele kaart. Ook de tegenstander liep tegen gele kaarten aan.

Op 14 maart mag het 1e team op bezoek bij Abbenbroek.

SC Excelsior 2 speelde thuis tegen NOC Kralingen. De mannen van Ton Groeneweg kwamen eerst achter, maar gingen met een gelijkspel de kleedkamer in. In de 2e helft kwam het team op voorsprong. Het lukte niet om dit vol te houden en werd er uiteindelijk met 3-6 verloren van de koploper.

Op 14 maart speelt het team om 15:30 uur uit bij VVOR.