Programma trainingen start 11 mei, binnen richtlijnen Corona-virus




Omdat de beperkingen voor sportclubs na 28 april voor jeugdleden enigszins zijn verruimd doen bestuur, coördinatoren en staf hun uiterste best om het sporten op Woudestein weer mogelijk te maken. Een voorlopig programma daarvoor is nu klaar en kan worden gevonden bij trainingsschema. Om praktijkervaring op te doen wordt op 7 mei eerst een test gedaan met enkele jeugdteams. Zoals het er nu uitziet zal dus in de week van maandag 11 mei worden gestart met aangepaste trainingen voor de jeugd (t/m 12 jaar 1x/wk, en 13 t/m 17 jaar 2x/wk). Op zaterdag 17 mei worden in beginsel onderlinge partijtjes ingepland; informatie daarover volgt. Voor alle duidelijkheid, deelname is op basis van volledige vrijwilligheid.

Het valt overigens niet mee om een programma te maken dat recht doet aan alle eisen en wensen van regering, gemeente, Knvb, NOC-NSF en Sportsupport Rotterdam. Het lijkt eenvoudig: kinderen tot en met 12 jaar mogen weer trainen en onderlinge wedstrijdjes spelen en de leeftijdsgroep van 12 t/m 18 jaar mag sporten als ze daarbij minstens 1,5 meter uit elkaar blijven. Douchen en verkleden kan niet op de club en de kantine mag niet open. En omdat kinderen en ouders elkaar zo weinig mogelijk moeten tegenkomen, mogen ouders niet het complex op.. Kinderen mogen maar 10 minuten voor of na de training op het complex aanwezig zijn en ze mogen nergens aankomen.

Andere eisen zijn echter lastiger door te voeren. Bijvoorbeeld wordt van de club verwacht dat er een parkeerplan komt, een fietsenstallingbeleid, een bewegwijzeringsplan met eenrichtingsverkeer op het terrein, een schoonmaaksysteem, en een desinfectiebeleid, niet alleen van de wc maar ook van de gebruikte trainingsmaterialen. Dit alles moet worden gehandhaafd door een organisatie onder leiding van een Corona-Coördinator die word bijgestaan door Corona-contactpersonen, parkeerwachten, terrein-wegwijzers, trainings-coördinatoren, opvangvrijwilligers en medische assistentie. Uiteraard moet dit van te voren helder worden gecommuniceerd met alle betrokkenen, niet in het minst met de ouders/verzorgers, waarbij een handhavingsbeleid wordt uitgerold dat bevoegdheden verstrekt aan herkenbare “Coronaregelhandhavers” van de club.

Het zal duidelijk zijn dat dit nogal wat voeten in aarde heeft, maar we gaan er wel voor! Zo spoedig als mogelijk komt een programma, dat volledig gebaseerd is op alle noodzakelijke eisen, op deze website en wordt via de trainers bekend gemaakt.

Voor spelers, ouders, trainers, begeleiders en vrijwilligers is het verstandig een blik te werpen op het voor hen geldende “Corona-protocol”

Voor spelers deze link

Voor ouders deze link

Voor trainers, begeleiders, vrijwilligers deze link

Voor veiligheid en hygiëne deze link.

Meldingen
Agenda
Jun
01
Start 2-daags Pinkstertoernooi Orange Veins Cup Rotterdam Onder 11
Jun
07
Bovenbouw-toernooi om de "Ster Van Kralingen"
Jun
08
Toernooi Excelsior Supportersvereniging
Jun
13
Finales 7x7 competities
Jun
15
Familiedag, finales World Cup en Champions League