Aanmeldingen voor vrijwilligerstaken druppelen binnen




(foto: Ali Igalla, onze nieuwe vrijwilligerscoördinator)

Eerder hadden we ons nieuwe vrijwilligersbeleid op deze website aangekondigd. Na de sessies die bestuur en coordinatoren de afgelopen avonden hadeden georganiseerd, komen er diverse aanmeldingen binnen van ouders die iets voor de club van hun zoon of dochter willen doen. Daar zijn we als bestuur en vaste krachten enorm blij mee! Want alleen kunnen we het allang niet meer.

Voor diegenen die zich nog niet hebben aangemeld, opnieuw de vraag, stuur svp een mailtje naar vrijwilligerstaken@scexcelsior.nl indien u iets wil bijdragen aan onze vereniging!

Hieronder de tekst van het eerdere bericht:

Als vereniging willen we graag met elkaar onze sportieve hobby uitoefenen. Lang heeft het bestuur ervoor gekozen om de taken die hierbij horen over te laten aan een kern van professionele krachten, aangevuld met een klein aantal enthousiaste vrijwilligers. Helaas is deze laatste groep klein geworden, terwijl de eisen die onze leden aan onze kwaliteit stellen, juist steeds hoger worden.

Daarom heeft het bestuur met ingang van dit seizoen besloten om van de leden een bijdrage in vrijwilligerstaken te vragen.

Met de ouders van de 40 vijfjarigen die dit jaar in de World Cup instromen, is afgesproken dat ze tenminste een halve dag per seizoen vrijwilligerswerk doen voor de club. Maar ook alle overige leden (of hun ouders) vragen we een kleine bijdrage in vrijwilligerstaken voor onze club op zich te nemen. Op dit moment gaat het (nog) niet om een verplichting, maar om een vriendelijk, maar dwingend, verzoek om de club te helpen. Overigens hopen we zo ook de betrokkenheid van onze leden bij Excelsior te vergroten.

Voorbeelden van clubtaken zijn:

  • Verrichten van kantinediensten;
    • zaterdagen van 0900-1200, 1200-1500 en 1500-1800
    • enkele zondagen
    • avonden doordeweeks
  • Ontvangst van gasten in de bestuurskamer;
  • Optreden als teamouder;
  • Leiden van wedstrijden als scheidsrechter of vlaggenist;
  • Klaarzetten en opruimen van trainingsmaterialen;
  • Onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden;
  • Kleedkamerbeheer op wedstrijddagen.

Leden of hun ouders die hun club willen helpen vragen we een mail te sturen aan vrijwilligerstaken@scexcelsior.nl. Meld hierbij svp naam van het lid, naam van de vrijwilliger, telefoonnummer, voorkeurstaak en beschikbaarheid. De mails komen terecht bij Ali Igalla, die de taak van vrijwilligerscoördinator op zich heeft genomen. Ali zal via dit mailadres contact opnemen om concrete afspraken te maken.

Wij hopen op ieders medewerking!

Met vriendelijke groet,

Bestuur Sportclub Excelsior.

Meldingen
Agenda
Jun
01
Start 2-daags Pinkstertoernooi Orange Veins Cup Rotterdam Onder 11
Jun
08
Toernooi Excelsior Supportersvereniging
Jun
15
Familiedag, finales World Cup en Champions League