Goed gesprek over bestuursvisie Sportclub Excelsior




Op 25 mei was een 15-tal betrokken leden getuige van de presentatie van de bestuursvisie door voorzitter Joris de Caluwé. De weken hieraan voorafgaand werd binnen het nieuwe bestuur gesproken over een visie voor de komende jaren op de ontwikkelingen van onze Sportclub Excelsior. Onderstaand staan de hoofdlijnen van deze visie. Het is een eerste aanzet, waar op deze avond uitgebreid gesproken is. Deze input neemt het bestuur mee bij de verdere aanpassing van de visie.

De concept-visie tref je hieronder aan.

(foto: nieuw bestuurslid Parick de Bruijne stelt zich voor tijdens de ALV)

 

Aanvullende opmerkingen graag per mail naar ledenadmin@scexcelsior.nl.

.

BESTUURSVISIE:  een eigen identiteit binnen de Excelsiorfamilie

Wij zijn als Sportclub Excelsior onderdeel van de Excelsior familie. Dat geeft een bijzonder gevoel zoals iedereen die hier meedraait weet. Dat moeten we koesteren.

Maar we hebben ook een eigen identiteit; we zijn de amateurtak binnen de Excelsior familie en we willen dat jong en oud uit de omliggende wijken bij ons kan voetballen. Dat kunnen senioren zijn, meiden, vriendenteams en prestatieteams. Voor alle teams geldt dat respect, plezier en prestatie samen gaan. Al zal de nadruk bij vriendenteams meer op ’lol met elkaar’ liggen, terwijl bij een selectieteam iets extra´s zal worden gevraagd op bijvoorbeeld het vlak van opkomst bij trainingen en wedstrijdbeleving.

Binnen onze Excelsior familie zit veel kennis over voetbal bij de opleiding van de Betaald Voetbal Organisatie (BVO). Die kennis moeten wij gebruiken. Wij willen nauwer samenwerken met de BVO om iedereen steeds betere trainingen aan te bieden. Zodat leden zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen op voetbal gebied. Dat geldt voor de vijfjarigen in de interne competitie tot de senioren van onder 23 en hoger.

Een vereniging van en voor onze leden

Een vereniging bestaat uit leden. Veel werkzaamheden worden nu door betaalde medewerkers en een kleine groep vrijwilligers uitgevoerd. Meer dan in het verleden willen wij de leden bij de vereniging betrekken. Dat kan door een vrijwilligersrol of een commissie- of bestuursfunctie. Wij gaan de komende tijd nog nadrukkelijker op zoek naar vrijwilligers voor bar, training, begeleiding etc. Wij zijn al begonnen met onze vrijwilligers coördinator en gaan dit verder uitbouwen. Dat komt de vitaliteit en de continuïteit van de vereniging ten goede

Betrokken zijn bij een vereniging betekent ook dat leden nadrukkelijk meebepalen welke kant we op gaan. Dit nemen wij mee bij de geplande modernisering van onze statuten. Jeugdleden krijgen dan via hun ouders stemrecht.

Het bestuur moet uitnodigender worden voor nieuwe bestuursleden met hun eigen ervaringen en inbreng. Wij willen met leden in gesprek gaan over de ontwikkelingen van onze vereniging.

Ontwikkeling van spelers

Wij willen een voetbal vereniging zijn voor iedereen uit omliggende wijken die wil voetballen. Natuurlijk willen onze (jeugd) leden ook verder helpen bij het ontwikkelen van hun talenten. Wij hebben op dit moment een technisch beleidsplan waarin beschreven staat hoe wij willen trainen en voetballen. Wij gaan dit plan opnieuw bekijken en willen daar zoveel mogelijk expertise bij betrekken vanuit bijvoorbeeld onze BVO. Dit plan moet de basis zijn voor de ontwikkeling van de voetbalkwaliteiten van onze leden. Want als je bij ons voetbalt is het leuk als je daar ook steeds beter in wordt.

Onze accommodatie

Wij zitten op een schitterende locatie, wij willen die dan ook niet kwijt. Onze (jongste) jeugd moet lopend of op de fiets onze sportclub kunnen bereiken. Maar om te zorgen dat jong en oud bij ons kunnen komen voetballen moeten we op zoek naar meer velden. Te beginnen met veld 3; daar moet kunstgras komen. Voor nog meer velden trekken we op binnen de Excelsior familie. De nieuwe stadionontwikkeling van de BVO biedt ook kansen om onze accommodatie te vernieuwen en mogelijk uit te breiden.

Ondertussen is er nog genoeg te doen op de kortere termijn. Kleedkamers en kantine moeten goed onderhouden worden.

Onze kantine is het kloppend hart van onze vereniging

De kantine is een belangrijke ontmoetingsplaats voor en na de wedstrijden voor onze leden. Teams mogen op een zaterdagmiddag best wat langer blijven hangen in de kantine. Wij hebben ook wel wat opmerkingen van leden gekregen over bijvoorbeeld het assortiment in de kantine. De kantine moeten we daarom aanpassen aan de wensen van deze tijd.

Organisatie

Wij zijn een vereniging van en voor onze leden. Dat betekent ook dat wij als bestuur niet alles gaan bepalen en uitvoeren. Wij verwachten daarom ook meer van onze leden bij het organiseren van activiteiten. Wij willen als bestuur daar waar mogelijk het maken van plannen en organiseren van activiteiten laten gebeuren vanuit commissies. Dat kan een commissie zijn voor het verder ontwikkelen van het technisch beleidsplan maar bijvoorbeeld ook een commissie voor het organiseren van leuke events voor jeugdleden of een mini-jeugd commissie.

Altijd op verantwoorde wijze met financiën omgaan

Wij willen veel maar we moeten natuurlijk wel op de kosten letten. Ook wij hebben te maken met Inflatie. Het lidmaatschap van de sportclub moet breed toegankelijk zijn en dus ook betaalbaar blijven voor alle leden. Wij houden daarom vast aan ons gedisciplineerde begrotingsbeleid van de afgelopen jaren. Wel gaan we nog strikter het tijdig betalen van contributie naleven.

Meldingen
Agenda
Jun
01
Start 2-daags Pinkstertoernooi Orange Veins Cup Rotterdam Onder 11
Jun
07
Bovenbouw-toernooi om de "Ster Van Kralingen"
Jun
08
Toernooi Excelsior Supportersvereniging
Jun
13
Finales 7x7 competities
Jun
15
Familiedag, finales World Cup en Champions League