7x7

SC Excelsior organiseert op de donderdagavonden voor vijfendertigplussers een competitie voor zeventallen op grond van eigen regels (zie onder). Voor vragen of opmerkingen kunt u gebruik maken van het volgende e-mailadres: 7×7@scexcelsior.nl

Deze 7×7 voetbalcompetitie is door Excelsior ontwikkeld, en gestart in 2004 met een aftrap door de toenmalige portefeuillehouder Sport van de deelgemeente Kralingen Michel de Visser.

 

Opzet en sfeer van de 7×7 competitie

Om de week wordt gedurende een half jaar in vier divisies van elk 8 teams een volledige competitie gespeeld. De achtste speelronde betreft finales, waarin over kampioenschap, promotie en degradatie wordt beslist.

Per team zijn de inschrijfkosten 250 euro. Elk team krijgt hiervoor per speelavond ook een portie bitterballen, om te benadrukken dat het bij deze competitie vooral gaat om de gezelligheid.

In het halve speelveld gelden met enkele uitzonderingen de veldvoetbalregels, dus is enig lichamelijk contact toegestaan, maar steeds in een sportieve, vriendschappelijke sfeer. Slidings in de buurt van een tegenstander zijn niet toegestaan.

De wisselbeker is vernoemd naar de vroegtijdig overleden mede-organisator Gertjan Terlouw.

 

De regels van Excelsior 7×7 op een rijtje:

 1. De competitie is bedoeld om plezier aan voetbal te beleven voor spelers van 35 jaar of ouder. In uitzonderingsgevallen kunnen alleen jongere spelers meedoen, die respect tonen voor oudere spelers.
 2. Een team dat niet komt opdagen, verliest met 5-0; een tweede keer niet opkomen kan verwijdering uit de competitie betekenen! 
 3. Teams wordt verzocht zich aan te melden bij de bar in de kantine; daar krijgen zij een kleedkamer toegewezen, die niet op slot gaat. Vaak wordt de kleedkamer gedeeld. Waardevolle spullen kunnen worden afgegeven bij de bar.
 4. Bij Excelsior wordt 7×7 gespeeld op een met rubber ingestrooid kunstgrasveld. Lage, vaste rubberen noppen zijn ideaal, maar ook schoenen met zwaar profiel zijn mogelijk.
 5. Er wordt met 6 veldspelers en een keeper op een half voetbalveld met pupillen-goaltjes gespeeld. Er mag ten alle tijden onbeperkt worden gewisseld, vanaf de achterlijn. De bal is dezelfde als bij veldvoetbal.
 6. Om 20.30 uur wordt er voor de eerste wedstrijd van de avond afgetrapt door het thuis spelende (eerstgenoemde) team. Veld 1 is het veld het dichtst bij het stadion, veld A is het deel van het veld het dichtst bij de kantine.
 7. Een wedstrijd duurt 2 x 15 minuten. Elk team speelt per avond twee wedstrijden direct achter elkaar. Het vroege blok is van 20.30 tot 21.30 uur, het late blok van 21.30 tot 22.30 uur.
 8. Het is gewoonte om de scheidsrechters zoveel en zo eerlijk mogelijk te helpen bij twijfelgevallen. Mocht er geen scheidsrechter aanwezig zijn, wordt er gewoon gespeeld, maar beslist de aanvoerder van het thuisspelende (eerstgenoemde) team bij mogelijke conflictsituaties.
 9. Er wordt gespeeld volgens de veldvoetbalregels, met als uitzonderingen:
  1. De buitenspelregel wordt niet toegepast;
  2. Slidings in de buurt van een tegenstander niet zijn toegestaan;
  3. Penalties op 8 meter van het doel worden genomen;
  4. Uitballen worden ingeschoten in plaats van ingegooid;
  5. Keepers moeten inwerpen (niet uittrappen of uit de hand schieten).
 1. De regels rond lichamelijk contact worden streng toegepast. Bij overtredingen kan een 5-minutenstraf of langer worden opgelegd.
 2. De eindstand – voor de finales – wordt als volgt bepaald: het aantal behaalde punten (winst 3, gelijk spel 1), vervolgens doelsaldo, dan onderling resultaat, hoogste aantal doelpunten voor, minste aantal doelpunten tegen en ten slotte loting.
 3. Van elke competitie promoveren de plaatsen 1 en 2 en degraderen de plaatsen 7 en 8. De plaatsen 3 en 4 spelen in de finaleronde om promotie/degradatie met de resp. plaatsen 6 en 5 van de hoger geplaatste competitie. De finales worden zo nodig beslist via shoot-outs.
 4. Agressiviteit in woord of gebaar past niet bij de opzet van deze 7×7 competitie. Spelers of teams die daar anders over denken worden uitgesloten van verdere deelname.
 5. De Commissie 7×7 van Excelsior beslist in gevallen waarin het bovenstaande niet voorziet.

 

Interesse?

Teams die zich voor de 7×7 competitie willen opgeven (via 7×7@scexcelsior.nl, stuur in elk geval een contactpersoon met telefoonnummer) komen op een  wachtlijst te staan (zie hieronder). Doordat de huidige teams steeds vernieuwen gebeurt het overigens maar sporadisch dat er een plekje vrijkomt.

 

Wachtlijst per september 2022

 1. Sylvan Licher
 2. Jonathas Moreira Ramos
 3. Marlon Ketting

 

Commissie 7×7

De organisatie en competitieleiding van de Excelsior 7×7 competitie is in handen van: Jacko van Ast, Martin Borsboom, Jeroen van der Wal en John van Tilburg.

De commissie is bereikbaar via: 7×7@scexcelsior.nl

Sponsors


73

72

Piet van Linschoten

Swinkels Family Brewers

71 Antonella Carletti & dochters
70 Martin Borsboom
69 Erik
68 Jos Goossen
67 Jan Willem Bartz
66 Ismail en Imraan Mrimare
65 Management & Pharmacy Saida Igalla
64 Erasmus Schoonmaakdiensten
63 Familie Cephe
62 Fred, Bauke, Wieger en Bente Romijnsen
61 www.erasmustalent.nl
60 ALP Shipping  BV- Team JO 12-3
59 PW Bedrukking
58 Nul10 badkamers & keukens
57 Familie Weustink
56 Beste Product van het jaar
55 YNNO bv
54 Rouwcentrum Alexander
53 Salet Uitvaartverzorging
52 MOJO
51 Job den Hamer
50 LaminaatXpress
49 Van Alphen Open Haarden
48 Familie Hoffmann
47 Familie van Stijn
46 Kantinecrew 2021/2022
45 Jeugdtrainers 21/22 SBV Excelsior
44 Familie Boutkabout
43 Familie Boutkabout
42 Familie Bandel
41 Marco Adriaansen
40 Supporter van SBV JO 10
39 Meertens en van Zanten
38 Financieel Bureau 10
37 Familie Maitimu
36 Erik Willaarts
35 Jaap Bontenbal +
34 Wim Bontenbal
33 de Klus Therapeut
32 Anoniem
31 Thomas en Felix
30 Familie van Altenburg
29 Reinout en Julius Meijboom
28 Uytam Verzekeringen & Hypotheken
27 Familie Uyrum
26 Casper en Simon Janssen
25 Kaj en Billie Platteschor
24 Betonnen paaltjes weg van parkeerterrein
23 Kinderen Bruins
22 Familie Rasenberg
21 Dicky en Cock van Zanten
20 Jeugdopleiding SBV Excelsior
19 Audrey Buijsrogge
18 een echte vriend van de Sportclub
17 Daan Bovenberg
16 Ferry de Haan
15 Bob de Lange
14 Wim Vriends
13 Familie van Ast
12 Familie d'Leon
11 Hans Slager
10 Bas Endlich
9 Andy en Patrick Pols
8 Sander Siegersma
7 Frank van de Vijver
6 Peter de Meijer
5 Thijs Provoost
4 Luuk Provoost
3 Marlon van der Goes
2 Joris de Caluwe
1 Simon Kelder