Meidenafdeling wordt Jeugdopleiding
Zoals bekend is er bij onze club de laatste jaren hard gewerkt aan de ontwikkeling van het meidenvoetbal. Eerder had Excelsior als eerste Rotterdamse profclub besloten ook meiden de aandacht te schenken die zij verdienen. Inmiddels staat er nu een fiks aantal teams in de Knvb-competitie ingeschreven en heeft de SBV Excelsior zelfs structureel een plaatsje in de eredivisie van het vrouwenvoetbal verkregen.
Om de ambitie als professionele voetbalclub waar te kunnen maken, wordt het nu tijd voor een verdere professionalisering van de opleiding van onze meiden. Daarom hebben SBV en SC Excelsior gezamenlijk besloten komend seizoen over te gaan naar een kwalitatief hoogwaardige meidenopleiding. Net als dat het geval is bij de jongens, komt er per leeftijdscategorie één opleidingsteam met toptalenten. Wij hopen met deze stap nog beter te kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van het meidenvoetbal in onze regio.
Helaas betekent dit wel dat er op ons volle complex geen plaats meer zal zijn voor nieuwe recreatieve teams die uitsluitend uit meisjes bestaan. Voor de meiden die nu al lid zijn, gaan we op zoek naar een goede oplossing. Huidige teams die volledig zijn, kunnen gewoon doorgaan met voetballen, en ook is er altijd plaats bij een jongensteam. Maar eerst is het belangrijk dat de trainers met de meiden in gesprek gaan over hun eigen voorkeuren. Voor de ouders zijn er door de coördinatoren digitale groepsgesprekken per ‘zoom’ georganiseerd. Vervolgens kunnen we beslissen wat het zal gaan betekenen voor de teamindelingen van komend seizoen.
Voor alle duidelijkheid: voor alle meiden die al lid zijn, is er ook volgend seizoen plaats bij onze sportclub!

Het bestuur

Meldingen

mededelingen

Met ingang van aanstaande maandag 17 januari 2022 wordt er getraind volgens het normale trainingsschema.

Agenda