Winst voor SC Excelsior 1 (1-0) 1-2

Onder leiding van scheidsrechter Knaapen moest SC Excelsior Rotterdam 1 aantreden bij Goudswaardse Boys 1. De staf kon niet beschikken over de geschorste Roland Peeters. Hiervoor op het middenveld in de basis Romeo Rugamba. Joey de Kok is hersteld van een blessure, maar werd deze wedstrijd nog op de bank gehouden in plaats van onder de lat. Karel Wittekoek is geblesseerd in Rotterdam achtergebleven.

Op een goed onderhouden grasmat werd er om 14:30 uur afgetrapt. Het waaide flink in de Hoeksche Waard waardoor beiden teams last hadden van lange ballen die niet goed aankwamen. Beiden teams probeerde te voetballen en kregen over en weer kansen. De thuisploeg had meer overwicht en drong Excelsior vaak naar de eigen 16 meter. De mannen uit Kralingen waren regelmatig een tel te laat en liepen in de 27e minuut tegen de 1-0 aan. Een tegenvaller, omdat het team regelmatig in de eindfase was geweest, maar het net niet trof.

Na de rust een duidelijk steviger Excelsior uit de kleedkamer. Linies steunden elkaar goed en de duels werden nu wel gewonnen. Na een afgeslagen aanval speelde het middenveld snel richting de voorhoede en werd Gino richting de 16 meter van de thuisploeg gestuurd. Hij maakte zich los van de verdedigers en werd door de keeper onderuit gehaald. De scheidsrechter liep er vlakbij en wees naar de 16 meter stip. De pingel werd goed benut en 1-1 stond op het scorebord. Excelsior nam hierna geen gas terug en bleef druk geven op de tegenstander. Hierdoor speelden we meer op de helft van Goudswaardse Boys. Een verkeerde keuze achterin bij de verdediging en een goed afjagend Excelsior zorgde voor de 1-2. Gino koos de juiste weg richting doel en maakte de winnende treffer. De tegenstander speelde alles of niets en ging met 4 spitsen aan de slag. Onze mannen hielpen elkaar goed en gingen de strijd aan. Hierdoor kwam er een mooie counter via Salek, Jazzy en Gino. Dit werd prima uitgespeeld wat een doelpunt opleverde. Echter de grensrechter zag buitenspel, waarop de scheidsrechter het doelpunt niet telde. Exclesior werd flink onder druk gezet, maar bleef overeind door hard te werken. In de 82 minuut een vrijetrap net voor de 16 meter van onze jongens. Een muur van 4 man werd neergezet. De vrijetrap werd hard ingeschoten en blies het lucht uit de longen van onze aanvoerder. Maar geen gelijkmaker. Uiteindelijk zaten de 90 minuten erop, maar werden er 6 minuten bijgetrokken. Het bleef hierdoor spannend tot de laatste seconde. Maar de 3 punten gingen mee naar Woudestein.

Basis: Khalid Ettabachi (k), Ismaiil Charbouch, Jerrel de Baat, Justice Hof, Luigino Martis (Gino),
Martijn van Haften (c) Mikail Kaplan, Romeo Rugamba, Yoessef Belhadj, Zienedien Mohan, Salek Rabbah.
Wissels: 45e min Jazzy Rhebok erin voor Zienedien, 70e min Faisel Houh erin voor Romeo, 80e min Quinten de Kat erin voor Yoessef.
Scoreverloop: 27e min 1-0, 57e min 1-1 penalty Ismaiil, 65e min 1-2 Gino

SC Excelsior Rotterdam 2 was vandaag vrij.