Verlies SC 1 en SC2

Afgelopen zaterdag verloor zowel SC Excelsior Rotterdam 1 als het 2e team van de Kralingers.

In Simonshaven speelde het 1e team tegen een stevig spelende ploeg. De scheidsrechter had zijn handen er aan vol en gaf uiteindelijk diverse gele kaarten aan de tegenpartij. Aan de zijde van Excelsior kreeg alleen Youssef aan het einde van de wedstrijd een gele kaart. Uiteindelijk hielp het zware grasveld en de harde wind Excelsior de 1e helft niet. Beiden ploegen kwamen sporadisch tot een vloeiende aanval. Waar Simonshaven alleen maar lange ballen gaf, trachtte de mannen van Woudestein voetballend rondom de 16 meter van de tegenstander te komen. Na een halfuur spelen kreeg een vrijstaande speler van Simonshaven de bal op de rand zestienmeter en schoot hard de 1-0 in. Excelsior kreeg nog kansen op de gelijkmaker, maar daar kwam het niet van. Door de overtredingen en het harde spel, moest Justice 5 minuten voor rust gebleseerd het middenveld verlaten. Perdro schoof door naar het middenveld en Quinten nam de linksbackpositie over.

Na de rust een beter spelend Excelsior. Er waren wat punten op de i gezet en dit leverde een aantal goede aanvallen op. De scheidsrechter moest het spel regelmatig onderbreken voor gele kaarten en gesprekken met de staf van Piershil. Hiermee kwam er geen ritme meer in het spel van de Kralingers. In de 60e minuut een wissel bij Excelsior. Jazzy eruit en Zinnedien op zijn plek als rechtsbuiten. De laatste 20 minuten moest Romeo invallen als laatste man voor Jerrel die geblesseerd uitviel. Een kwartier voor tijd onstond een counter van Simonshaven waarop Excelsior ongelukkig de bal in het eigen doelgebied uitverdedigde. De 2-0 was een feit. Hierna lukte het de mannen niet meer om een vuist te maken voor de aansluitingtreffer.

Op de ranglijst blijft Excelsior in het midden meedoen. Volgend weekend is het team vrij, om daarna uit te spelen bij Pernis die 2 plekken boven de Kralingers staan.

Het 2e team van Excelsior verloor bij Capelle met 5-2. In het begin was de wedstrijd in balans, maar uiteindelijk bleek dat een aantal jongens er niet helemaal met de gedachte bij waren. Kerem Can had voor de wedstrijd een ongeval gehad. Hopelijk valt het mee en zien we Kerem deze week weer op de training. Na en goede reeks kan een verliespartij altijd gebeuren. Het team speelt zaterdag 8 februari om 13.00 uur thuis tegen Barendrecht 11. Een mooi moment om opnieuw 3 punten te kunnen verdienen.