Terugblik 2019-2020




Het seizoen 2019-2020 was waarschijnlijk het raarste seizoen in de bijna 120 jaar dat onze vereniging nu bestaat. Het eerste deel liep vanouds op rolletjes maar eind maart gooide tante Corona roet in het eten. Het leidde tot een volledige seizoens-stop met een gesloten accommodatie en alleen aan het einde nog wat vriendschappelijke onderlinge partijtjes. In feite beginnen we het seizoen weer opnieuw, maar dan in de hoop dat het nu wel tot het einde kan worden uitgespeeld.

Het begon allemaal zo mooi op dinsdagavond 18 juni; zie onderstaande foto.

Bijna alle trainers, verzorgers, technisch coördinatoren, vrijwilligers, medewerkers en bestuursleden van Sportclub Excelsior waren aanwezig. Tijdens deze openingsavond kon iedereen alvast op een informele manier kennismaken onder het genot van een hapje en een drankje. Eerst stelde voorzitter Cock van Zanten het bestuur en de ondersteuning kort en met enige humor voor aan de nieuwe trainers.

Vervolgens stelde Arthur Rasenberg, vanouds onze coördinator voor de middenbouw, zijn trainersteam voor. Hij wees nog eens op de verantwoordelijkheid die iedereen heeft voor de materialen van onze club, zo verdwijnt een veel te groot aantal ballen ieder jaar weer gaandeweg het seizoen. Arthur deed de coördinatie van een aantal teams (JO 12 t/m JO 14) over aan nieuwkomer Pieter van Stijn. Ook bij de meiden is er een nieuwkomer: Leon van Zanten. Hij gaat samenwerken bij de coördinatie met oude bekende Ixora Balootje. Vervolgens kreeg Ed van Haften, coördinator bovenbouw nog het woord om uit de doeken te doen hoe de seniorenteams er een mooi seizoen van gingen maken. Ten slotte kwamen de coördinatoren van de onderbouw aan het woord, eerst Maurice Hugen, die coördinator Onderbouw blijft, maar nu assistentie krijgt van Meino Boon.

Door Arthur Rasenberg werden ook foto’s gemaakt, voor een smoelenboek van onze gehele staf.

Zij allen maakten het mogelijk dat onze teams weer naar hartenlust hun hobby konden uitoefenen. En niet zonder resultaat want bijna alle teams deden het weer uitstekend. Helaas kan voor wat betreft de officiële resultaten van de teams eigenlijk alleen gekeken worden naar de situatie bij de winterstop. Bij de kerst gaat het bij de kleinsten dan om een tweede kwart seizoen, waarna wederom herindeling plaatsvindt, en bij de middenbouw om een half seizoen. Win je zo’n eerste helft van het jaar ben je dus een ware winterkampioen. Teams die eind 2019 trots bovenaan stonden in hun competitie zijn JO15-1, JO14-1, JO13-4, JO12-2 en JO12-3M. Deze teams draaiden dus uitstekend mee, maar moesten het daarna in een zwaardere competitie laten zien. Ook de andere teams van Sportclub Excelsior deden het in het algemeen erg goed. Zo spelen de selectieteams van de jongens O17, O13, O12 en O10 in de hoofdklasse, de andere selecties begonnen in de eerste klasse. Jammer dat we aan het einde van het seizoen niet hebben kunnen zien of alle teams zich konden handhaven of er eventueel zelfs met de schaal vandoor konden gaan. Mooi is dat inmiddels de selecties worden bevolkt met spelers die al op zeer jonge leeftijd in de World Cup-Champions League bij Excelsior zijn begonnen met voetballen. Door ieder seizoen weer hard te trainen en veel doorzettingsvermogen te tonen, lukte het bijvoorbeeld ook de JO16 om naar de promotiepoule te klimmen.

Ons eerste elftal had opnieuw erg lastig; uiteindelijk is ook trainer John Bodman vertrokken, de man die een aantal jaren met veel energie het team heeft geleid. Met de aanstelling van trainer Richard Mank groeien opnieuw de verwachtingen voor het nieuwe seizoen, waarin Ed van Haften zich meer kan gaan toeleggen op zijn coördinerende taken en het schrijven van wedstrijdverslagen (bovenop zijn drukkere werkzaamheden). Richard Mank heeft veel ervaring met het trainerschap bij diverse clubs uit de regio. Hij gaat volgend seizoen zijn functie combineren met het trainerschap van de vrouwen van SBV Excelsior, het team dat onder de naam van Excelsior/Barendrecht in de eredivisie speelde.

Bij de interne jeugdcompetities van onze club werd uiteindelijk wel om het kampioenschap gestreden. Maar het had zo mooi kunnen zijn! Volle tribunes met ouders en familie in het stadion van Woudestein. Champions League muziek die door het stadion schalt. Tot op het bot gemotiveerde teams die de eerste echte voetbalfinales van hun leven spelen. En dan uiteindelijk een uitzinnige menigte die onze Helden van Woudestein toejuicht, bij de uitreiking van hun welverdiende bekers… Helaas konden de traditionele finales van de Excelsior jeugdcompetities geen doorgang vinden vanwege het COVID-19-virus. Toch zijn er op de afsluitende wedstrijddag van 20 juni wel finales gespeeld. En daarom heeft ook het “Corona-seizoen” 2019-2020 winnaars. De Excelsior Champions League werd uiteindelijk in een zinderende finale met 4-3 gewonnen door AC Milan. Met als uitstekende tweede de mannen van Borussia Dortmund.

Ook de Europa League kreeg een zinderende finale. Hier was het Anderlecht dat met 6-5 het team van het goed voetballende Benfica aan de zegekar bond. Bij de World Cup ten slotte was er een gelijke eindstand. Uruguay en Spanje maakten er na een geweldige wedstrijd 5-5 van; officiële winnaar is Uruguay, dat in de competitie in punten een straatlengte voorsprong had opgebouwd. Prachtige foto’s van de wedstrijden zijn te vinden op de facebook-pagina van fotograaf John Groeneweg. Andere foto’s van oudere leeftijdsgroepen zijn gemaakt door Roderik van Nispen.

In de andere interne competities, die van de veteranen van het 7×7-donderdagavondvoetbal;, was het wederom Boca Seniors dat er in januari in slaagde de Gertjan Terlouw Wisselbokaal te bemachtigen. Met deze overwinning is het team van Excelsior legend Raymond de Waard onbetwist  ‘all time greatest’ van onze interne avondcompetitie geworden. De 1e divisie werd overigens gewonnen door Kein Geloel!. De 2e won “good old” Kralingen onder leiding van Randy Essed en in de 3e divisie ging de prijs naar het aloude Antibarbari Sr., de equipe van Wido Mazee. De poedelprijs ten slotte werd persoonlijk door Prof. Frank Smeele opgehaald, als blijk van grote waardering voor de onvermoede prestaties van zijn Frenky’s Terrific.

Mooie resultaten, maar het grootste nieuws was toch dat Koos Zwildens is gestopt met zijn veelgeroemde bardiensten op de donderdagavonden. Na vanaf het begin van de 7×7 competitie bij Excelsior van de partij te zijn geweest, meer dan 15 jaar geleden, vindt Koos het nu wel welletjes. Een hevig geëmotioneerd spelerspubliek nam daarom tijdens de prijsuitreiking met pijn in het hart afscheid van deze barkanjer. Koos ging op de trainingsmiddagen/avonden gewoon door. Al moest dat al snel ook door het Corona-virus worden beëindigd.

Naar de toekomst toe is het belangrijk te melden dat de vrouwenafdeling in het afgelopen seizoen nog weer meer vorm kreeg. Nu ons vrouwenteam komend seizoen onder naam Excelsior Vrouwen gaat deelnemen aan de Eredivisie Vrouwen, slaan SBV Excelsior en Sportclub Excelsior de handen ineen om te komen tot een serieuze opleiding voor vrouwenvoetbal. Deze zorgt ervoor dat meisjes die bij Excelsior komen voetballen altijd op hun niveau kunnen spelen en uiteindelijk kunnen doorstromen naar het hoogste niveau in Nederland. Naast het team in de eredivisie is de komst van een Beloftenteam voorbereid en de verdere professionalisering van MO19 en MO17 als onderdeel van de Opleidingsteams. Op die manier kunnen talentvolle meiden vanuit deze teams worden doorgeschoven naar het eerste elftal. In de komende jaren wordt de opleiding verder geprofessionaliseerd en gaat er meer op kwaliteit geselecteerd worden. Dit zal echter stap voor stap gebeuren. Nu al traint een aantal meisjes vanwege hun ontwikkeling mee met de BVO-jeugdteams van Excelsior Rotterdam.

Ten slot deden we nog met twee veteranenteams mee aan de Knvb-competitie. Voor de ouderen in deze teams is het goed te melden dat onze club nu ook is gestart met “Walking Football”. Deze voetbaldiscipline, waarbij niet gerend mag worden en ook niet hoog geschoten, is speciaal bedoeld voor voetballers van 55+. Belangrijk is hier dat ook de kop koffie en het praatje erbij horen op de woensdagmorgen.

Activiteiten

In het algemeen is helaas het aantal activiteiten dit seizoen veel minder geweest dan dat we gewend zijn op onze club. Zo zijn de grote jeugdtoernooien die in samenwerking met SportChain op Woudestein gepland stonden tot ons verdriet niet doorgegaan, kon de familiedag met finales van de interne competities geen doorgang vinden, ging op het laatste moment het jaarlijkse etentje in de Witte Brug niet door en kon er bijvoorbeeld ook geen loterij worden georganiseerd..

Wel werd voordat Corona zijn intrede deed de “Pupil van de Week” bij het eerste team weer met veel succes georganiseerd. Onder begeleiding van teammanager Ronald Puzkar kon zo opnieuw een aantal jeugdleden een thuiswedstrijd van SC Excelsior 1 van dichtbij meemaken.

Wat ook doorging was onze eerste participatie in de jaarlijkse kerstmarkt die vanuit onze buren Arboretum Trompenburg wordt georganiseerd. Excelsior heeft de kerstactiviteiten geopend met een wedstrijd tussen twee gecombineerde Excelsiorteams; de rode kerstmutsen met onder meer coördinator Ed van Haften en bestuurslid Jacko van Ast en het blauwe team met 1e elftalbegeleiders Ronald Puszkar en Khalid Ettabachi. Beide aangevuld met de crème de la crème van de veteranenteams. Het was werkelijk een feest om dit illustere gezelschap in levende lijve in actie te zien, aldus een van de talrijk opgekomen toeschouwers. De wedstrijd stond onder de gedecideerde leiding van niemand minder dan Ben Bruins.

Dan werd op woensdag 27 november 2019 ook Sinterklaas weer welkom geheten in het Van Donge & De Roo Stadion. Omdat alle kinderen tot en met 8 jaar automatisch lid zijn van Kidsclub De Woudies waren ze allemaal welkom om het Sinterklaasfeest mee te vieren in de businesslounge van het stadion.

Op vrijdagavond 14 februari werd een trainersbijeenkomst georganiseerd rond de boekpresentatie van SBV-bestuurslid Robin van Galen. Bijna 50 jeugdtrainers bezochten de avond met de succesvolle ex-bondscoach van het waterpolo damesteam (in 2008 olympisch goud). Gezamenlijk bezochten de trainers vervolgens de spectaculaire wedstrijd Excelsior – Jong AZ.

SC Excelsior 1 speelde ook weer de nieuwjaarswedstrijd tegen de oud-profs, tijdens de nieuwjaarsreceptie in het stadion. Vervolgens werd de winterstop benut om op trainingskamp te gaan naar Delden. Excelsior is daar een goede bekende, omdat het eerste betaald voetbalteam daar al 20 jaar in de voorbereiding van het seizoen verblijft. Er stond ook een oefenwedstrijd op het programma bij GFC Goor, waarbij veel publiek aanwezig was en zelfs de wethouder van sport.

Ook aan de uitgifte van de kleding van Quick is hard gewerkt. Door de plaatsing van een eigen containershop waar de trainingskleding kan worden gepast en besteld kon al een grote verbetering worden gerealiseerd. Wel kwam aan de samenwerking met Sporthuis Pim Doesburg een einde toen deze sportwinkel failliet ging in het coronatijdperk. Zo kreek Excelsior zijn eigen verkooppunt voor kleding in de “voetbalstraat” van Quick.

Eerder werd een ingelijst thuisshirt van Excelsior overhandigd aan Walter Peteri van Quooker. Deze succesvolle waterkraneninnovator en -verkoper maakte het mogelijk, in samenwerking met onze andere sponsor VE Partners, dat we de hele Sportclub van jong tot oud konden voorzien van nieuwe tenues, zowel voor thuis als uitwedstrijden!

Ten slotte haalden aan het einde van het seizoen maar liefst veertig stafleden hun diploma reanimatie. In twee zaterdagen hadden trainers, bestuursleden en coördinatoren van onze vereniging geleerd hoe ze moeten reageren wanneer iemand een hartstilstand krijgt. Hoe ze zo snel mogelijk de AED die zich in de kantine bevindt, moeten aansluiten en de beademing dienen te starten. Dit met dank aan Germa van der Wel van EH&V Training!

Bestuur en management

In het bestuur was er alweer sprake van het terugtreden van de nieuwe penningmeester Brian d’ Leon. Inmiddels heeft Cock van Zanten de taak van penningmeester er weer bij genomen, maar voor het komend seizoen is er uitzicht op toetreding van een nieuwe penningmeester. Nadat Brian het penningmeesterschap had overgenomen van Cock van Zanten heeft hij zich onder meer hard gemaakt voor een website die aansluit bij Sportlink. Deze wens bestond al langer bij het bestuur omdat dit programma ook door de Knvb wordt gebruikt en onder meer voetbal.nl vult. Zo kon ook worden overgegaan naar elektronische contributie-inning. Vanaf dit seizoen worden de rekeningen voor de contributie per e-mail verstuurd (en niet langer per acceptgiro).

Nu de website is omgezet naar een versie die volledig is geïntegreerd met de gegevens die de Knvb gebruikt hoeft een aantal gegevens over spelers, teams en competities niet meer dubbel te worden uitgevoerd. Deze kunnen nu rechtstreeks uit de database van sportlink op de website worden weergegeven. Het biedt ook de mogelijkheid snel actuele informatie te publiceren over bijvoorbeeld afgelastingen. Het gaat hier om dezelfde gegevens als te zien zijn in de app voetbal.nl. Helaas zijn onze teamindelingen er niet duidelijker op geworden, nu zoveel leden de optie ‘afschermen persoonsgegevens’ hebben aanstaan, waardoor spelersnamen niet zijn te vinden.

De nieuwe website betekende wel dat we afscheid hebben moeten nemen van het team van Gers! – Ongezoet, die de website de afgelopen jaren naar volle tevredenheid had onderhouden. Vooral de vaak tomeloze inzet van Wouter van Lieburg mag hier niet onvermeld blijven!

In het vervolg is Agile Marketing Agency de nieuwe websitebouwer. Vanwege de ervaring van dit bedrijf met sportlink en alle applicaties die hieraan verbonden zijn, kunnen wij ook de komende jaren beschikken over een hoogwaardige website.

Met de upgrade van de website is ook de Club van 50 naar Club van 100 opgewaardeerd! De vernieuwde ‘Club van 100’ blijft onveranderd bestaan uit personen die SC Excelsior een warm hart toedragen. Zij steunen de club met een vrijwillige bijdrage. Nieuw is dat er voor 100 euro, naast de vermelding op de website, nu ook een bordje met de naam van de gulle gever wordt opgehangen in de kantine. De speciale actie om de tekorten wegens gemiste kantine-inkomsten (en toernooien) enigszins te compenseren, de Excelsior Club van 100 Challenge, heeft uiteindelijk meer dan 10.000 euro opgeleverd voor de club, met dank aan alle vrienden. Veel teams, ouders, supporters hebben enthousiast gedoneerd om onze, door de corona crisis, hard geraakte Sportclub te steunen. Hiervoor, namens de leden, onze hartelijke dank!

Voor het bestuur is de Algemene Ledenvergadering altijd een belangrijk moment Het is daar dat de leden controle uitoefenen op het bestuur. Op maandag 18 november 2019 werd deze om 20.00 uur in de bestuurskamer gehouden. Het algemeen verslag van de secretaris en het financieel verslag van de penningmeester werden door de aanwezige leden van goedkeuring voorzien. Ook de begroting voor 2019-2010 werd aangenomen. De aftredende bestuursleden Cock van Zanten (voorzitter) en Joris de Caluwe (commerciële zaken) werden herbenoemd voor een periode van drie jaar. Penningmeester Brian d’Leon is afgetreden, waardoor opnieuw een vacature penningmeester ontstond; op interimbasis nam voorzitter Cock van Zanten dit stokje weer over. Diverse andere onderwerpen kwamen aan de orde, waarbij de toelichting door voorzitter Bob de Lange van de SBV Excelsior op de gebiedsontwikkeling rond Woudestein het meest in het oog sprong. Deze moet leiden tot een nog mooiere club Excelsior. Al geruime tijd denkt de Excelsiorfamilie over verbeteringen op Woudestein. In nauw overleg met de omgeving is vanuit SBV Excelsior gewerkt aan een plan om het stadion te vergroten en er woningen op te bouwen. Het gaat daarbij om een fasegewijs ontwikkelingstraject met een lange tijdsspanne. Daarom is er, ondanks de lastige tijden vanwege het Corona-virus, toch voor gekozen om het nu te presenteren aan de gemeenteraad van Rotterdam.

Voor de velden achter het stadion heeft het plan ook belangrijke gevolgen. Zo is het de bedoeling dat voor de Sportclub Excelsior en de Excelsior Jeugdopleiding een nieuwe accommodatie wordt gerealiseerd. De velden 1 en 2 zouden gedraaid moeten worden. We zullen zien waar al deze ambitieuze plannen nog toe gaan leiden.

Verder hield het bestuur zich behalve met de dagelijkse gang van zaken rond accommodatie en administratie, bezig met het op de rails houden van de vereniging. Dit was ging in de Coronatijd niet altijd eenvoudig. Diverse subsidiebronnen werden aangeboord, zoals de tegemoetkoming voor kleine bedrijven en de compensatie loonkosten werknemers vanwege het wegvallen van de inkomsten. Ook is er subsidie binnengehaald voor materialen en voor de jeugdleden. Ondanks alle compensatie blijft het financieel een flinke uitdaging om het seizoen tot een goed uiteinde te brengen. Met name de drooglegging van de kantine heeft veel effect. En dat vlak nadat Carla van Aardenne haar jarenlange inspanningen in de kantine had beëindigd. Met Carla verlieten ook dochters Amber en Kirsten en echtgenoot Arion de club. Onze vereniging is Carla en haar gezin veel dank verschuldigd voor de professionalisering van onze kantine en alle tijd die zij hebben besteed aan bardiensten, maar ook aan kantine-inkoop en personeelsbegeleiding. Denk aan medewerkers werven, werkroosters maken, bestellingen plaatsen, inkoop lijsten met drank en eten opzetten, verkoopacties ontwikkelen, schoonmaak organiseren, toernooien verzorgen, lunches maken, nota’s nakijken en contact houden met en plannen van de leveranciers en noodcontacten regelen voor het geval dat er tekorten of andere problemen zouden ontstaan.

Dan was er ook een zeer verdrietige situatie; Lid van Verdienste vrijwilligster Dicky van Zanten-Diethelm is op zaterdag 8 februari in het bijzijn van haar man Cock en haar zoon Léon overleden. Dicky heeft zich sinds 1971 bijna 50 jaar als vrijwilliger voor Excelsior ingezet bij het ondersteunen, administreren en organiseren van de vele verschillende activiteiten op de club. Ze leverde ook gedurende tientallen jaren de stem die de buitenwereld aan de lijn kreeg als Excelsior op speeldagen werd opgebeld, ook in de drukke tijd dat er nog geen mobiele telefoontjes waren. Vanwege al deze vrijwilligerstaken werd zij als ‘vice-penningmeester’ in 2011 geëerd als lid van verdienste; ook ontving zij hiervoor een koninklijke onderscheiding. Excelsior is een belangrijke waarde ontvallen.

Het Corona-virus en de club

Meest bijzonder van het afgelopen seizoen was natuurlijk de beperkingen die het Covid-19-virus ons oplegde. Eerst werd Woudestein enige tijd volledig gesloten. Vervolgens, is eind april een programma gemaakt op basis van het coronaprotocol van de overheid

Om praktijkervaring op te doen wordt op 7 mei eerst een test gedaan met enkele jeugdteams. In de week van maandag 11 mei werd gestart met aangepaste trainingen voor de jeugd (t/m 12 jaar 1x/wk, en 13 t/m 17 jaar 2x/wk). En op zaterdag 17 mei werden onderlinge wedstrijden ingepland, met deelname op basis van volledige vrijwilligheid. Het viel overigens niet mee om een programma te maken dat recht doet aan alle eisen en wensen van regering, gemeente, Knvb, NOC-NSF en Sportsupport Rotterdam. Het lijkt eenvoudig: eerst mochten kinderen tot en met 12 jaar weer trainen en onderlinge wedstrijdjes spelen en de leeftijdsgroep van 12 t/m 18 jaar mocht sporten als ze daarbij minstens 1,5 meter uit elkaar bleven. Douchen en verkleden kon niet op de club, de kantine mocht niet open, en ouders mochten niet het complex op. Kinderen mochten maar 10 minuten voor of na de training op het complex aanwezig zijn en ze mogen nergens aankomen.

Andere eisen zijn echter lastiger door te voeren. Bijvoorbeeld wordt van de club verwacht dat er een parkeerplan komt, een fietsenstallingbeleid, een bewegwijzeringsplan met eenrichtingsverkeer op het terrein, een schoonmaaksysteem, en een desinfectiebeleid, niet alleen van de wc maar ook van de gebruikte trainingsmaterialen. Dit alles moet worden gehandhaafd door een organisatie onder leiding van een Corona-Coördinator die word bijgestaan door Corona-contactpersonen, parkeerwachten, terrein-wegwijzers, trainings-coördinatoren, opvangvrijwilligers en medische assistentie. Uiteraard moet dit van te voren helder worden gecommuniceerd met alle betrokkenen, niet in het minst met de ouders/verzorgers, waarbij een handhavingsbeleid wordt uitgerold dat bevoegdheden verstrekt aan herkenbare “Coronaregelhandhavers” van de club.

Het zal duidelijk zijn dat dit nogal wat voeten in aarde had, maar dankzij alle medewerking van vrijwilligers, staf, leden en ouders, is het wel gelukt! Zo werd er gevoetbald op basis van de volgende afspraken.

  • De leiding op het complex is in handen van de Corona-Coördinatoren.
  • Spelers die zich niet lekker voelen of waar huisgenoten koorts, ziek zijn of verschijnselen hebben blijven altijd thuis!
  • Ga voor vertrek thuis eerst naar het toilet en was je handen.
  • Kom niet eerder dan 10 minuten voor aanvang naar de club.
  • Parkeer je fiets in de fietsrekken rechts naast de poort op het parkeerterrein bij het stadion..
  • Afzetten met de auto gaat via het principe van Kiss and Ride. Direct doorrijden dus.
  • Volg de pijlen en loop rechtstreeks naar het veld waar je dient te trainen / spelen.
  • Ga dus nooit over of onder de linten door.
  • Alleen de velden zijn toegankelijk voor de spelers: dus niet de kleedkamers, kantine en de bestuurskamer.
  • Op het veld luister je direct naar de instructies van de trainers.
  • De spelers voetballen in eigen kleding; er wordt geen tenue uitgedeeld door Excelsior, uitsluitend hesjes (zie onder).
  • Heb plezier en geniet!!!
  • Na de training direct naar huis: volgens de pijlen weer naar buiten lopen.
  • Houd altijd 1,5 meter afstand vanaf 12 jaar en ouder.
  • Trainingen en wedstrijden altijd in eigen kleding
  • Alleen drinken uit eigen meegebrachte bidon met naam. Er wordt nooit gedronken uit andermans bidon!
  • Vanwege onze zware verantwoordelijkheid voor de gezondheid van anderen, betekent ‘niet houden aan de afspraken’ directe verwijdering van het terrein en uitsluiting voor volgende activiteiten.

Ook voor de kantine werden nieuwe regels opgesteld.

  • Desinfecteer bij binnenkomst de handen met het aanwezige desinfecteermiddel.
  • Volg de op de vloer aangegeven looprichting naar de bar/uitgiftebalie.
  • Bij elke tafel staan slechts twee stoelen. Laat deze stoelen svp staan, want anders kunnen we ons niet aan de 1,5-meter-regel houden. Ook bij de statafels staan twee krukken, omdat er alleen gezeten mag worden; de zitbank – en ook de bank buiten – is voorzien van aanduidingen waar wel en waar niet gezeten mag worden;
  • Met uitzondering van de rij voor de bestellingen (op 1,5 meter!) is staan in de kantine of onder het afdak helaas niet toegestaan; bij regenachtig weer is het mogelijk te schuilen onder de parasols die bij veld 2 worden neergezet;
  • Voor de verkoop van frisdranken en bier wordt buiten een drietal verkooppunten geplaatst. Hier kan alleen met PIN betaald worden. Deze verkooppunten zullen alleen in het weekend, als er wedstrijden worden gespeeld, geopend zijn.
  • De verkoop van koffie, thee, koek en snoep vindt plaats in de kantine, waarbij rekening gehouden moet worden met de 1,5-meter-regeling. Ook hier geldt dat er zoveel mogelijk met PIN betaald kan worden. Van maandag tot en met vrijdag kan men ook voor frisdrank en/of bier terecht in de kantine.
  • De keuken is alleen open op de zaterdagen en zondagen wanneer er wedstrijden gespeeld worden. Na een bestelling te hebben geplaatst, ontvangt u een genummerde bon. Een kopie hiervan wordt aan de bestelling gehecht. Wanneer de bestelling klaar is zal het nummer worden afgeroepen (ook buiten), waarna u deze kunt afhalen aan het einde van de bar. Wachten op de bestelling graag zoveel mogelijk buiten.

Ondanks alle regeltjes werd op zaterdag, 20 juni 2020 het seizoen mooi afgesloten met een onderling intern toernooi voor de Sportclub teams. Helaas konden de ouders en andere belangstellenden daar nog niet bij aanwezig zijn, maar gevoetbald werd er wel, en dat met kinderen van andere teams.

Het is nu natuurlijk de vraag hoe het coronavirus zich in de komende tijd gaat gedragen. Voorlopig kunnen we slechts de hoop uitspreken dat we er weer een heel mooi seizoen 2020-2021 van kunnen gaan maken!

Meldingen
Agenda
Jun
01
Start 2-daags Pinkstertoernooi Orange Veins Cup Rotterdam Onder 11
Jun
07
Bovenbouw-toernooi om de "Ster Van Kralingen"
Jun
08
Toernooi Excelsior Supportersvereniging
Jun
13
Finales 7x7 competities
Jun
15
Familiedag, finales World Cup en Champions League