Jo13-1 herfstkampioen en winnaar "haring en wittebrood"-toernooi.




Zaterdag 30 september zijn de jongens en meiden van Jo13-1 herfstkampioen geworden. Het team van John Brussé en Elisio Lopes heeft in de hoofdklasse laten zien dat zij met de week beter zijn gaan spelen. Verdediging, middenveld en voorhoede met de keeper als betrouwbare sluitpost raakten steeds beter op elkaar ingespeeld. Mooie combinaties met opbouw vanuit achterin, leidden tot fraaie goals. Zo ook liepen de tegenstanders zich kapot op de omschakelingen van ons team, om de opbouw van de tegenstanders al bij de start, “zgn hoog druk zetten”, moeilijk te maken. Iets wat het team op de trainingen heeft mogen leren. Het herfstkampioenschap is een mooi resultaat, maar brengt ook (hoge) verwachtingen met zich mee in het vervolg van het voetbalseizoen.

Succes staf, jongens en meiden. Oftewel SC Excelsior J013-1.

Zondag 1 oktober was het de 33ste keer dat het bekende Haring & Wittebrood jeugdvoetbaltornooi werd gespeeld. Na het vieren van het herfstkampioenschap reisde Jo13-1 zondagochtend richting Leiden. En bij de voetbalvereniging DoCoS aangekomen, stonden één 2de divisie, twee 3de divisie, één 4de divisie en 7 hoofdklassers ons te wachten. Tot en met de finale hebben de jongens en meiden alles weten te winnen. Het team (inclusief staf) hebben elke wedstrijd serieus genomen. Met als doel te laten zien wat het team kan en waar dat naar toe kan leiden.
Een mooie beker en een reusachtige wisselbeker zijn door het team warm in ontvangst genomen door Fleur Spijker (wethouder Sport van Leiden). Zie hieronder. Meer informatie over het toernooi via deze link.

De wisselbeker zal een jaar lang een plekje in de bestuurskamer krijgen; trots zoals we bij de sportclub hierop zijn. Zoals hieronder duidelijk is kan je hem haast niet missen!

BB

Meldingen
Agenda
Jun
01
Start 2-daags Pinkstertoernooi Orange Veins Cup Rotterdam Onder 11
Jun
07
Bovenbouw-toernooi om de "Ster Van Kralingen"
Jun
08
Toernooi Excelsior Supportersvereniging
Jun
13
Finales 7x7 competities
Jun
15
Familiedag, finales World Cup en Champions League