ALV: nieuwe bestuursleden en nieuwe statuten




Op 6 november werd de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering (ALV) van Sportclub Excelsior gehouden. Het werd een lange zit vanwege het belang van de onderwerpen die op de agenda stonden en de goede opkomst van de leden. De aanwezigen gingen akkoord met de door het bestuur voorgestelde modernisering van de statuten (zie link: Bestuursconcept Statuten Sportclub Excelsior 2023 na eerste lezing ALV). Hierbij worden onder mee de invoering van het jeugdstemrecht, uit te oefenen door hun ouder/wettelijk vertegenwoordiger, en een maximale termijn voor in functie gekozen bestuursleden vastgesteld. Omdat niet de vereiste tweederde van het aantal stemgerechtigde leden aanwezig was, wordt een nieuwe ALV uitgeschreven voor 27 november. De voorgestelde tekst voor de statuten kan dan ongeacht het aantal aanwezigen, met steun van tweederde van de de aanwezige stemgerechtigde leden, definitief worden vastgesteld. Op deze ALV zal voorzitter Bob de Lange van Excelsior Rotterdam ook de eerder geplande toelichting op de ontwikkelingen bij zijn betaald voetbal organisatie (bvo) presenteren.

Ook werden nieuwe bestuursleden benoemd. Caren Heiijne en Patrick Pols zijn beiden unaniem gekozen tot bestuurslid. Eerder al had Djan Sipahi  om persoonlijke redenen zijn kandidatuur ingetrokken. Bas Endlich en Pieter van Stijn zijn afgetreden, maar Pieter is direct weer als penningmeester benoemd . Hiermee stijgt het totaal aantal bestuursleden van 5 naar 6.

Veder zijn tijdens de vergadering de notulen van 17 januari 2023 en de jaarverslagen van secretaris en penningmeester aanvaard en kreeg de nieuwe bestuursvisie unanieme steun van de leden. Het ingebrachte agendapunt dat tot doel had om weer voetbalschoenen in de kantine toe te laten, kreeg geen meerderheid van de stemmen.

………………Caren Heijne………………………………………………Patrick Pols………………………

Meldingen
Agenda
Jun
01
Start 2-daags Pinkstertoernooi Orange Veins Cup Rotterdam Onder 11
Jun
07
Bovenbouw-toernooi om de "Ster Van Kralingen"
Jun
08
Toernooi Excelsior Supportersvereniging
Jun
13
Finales 7x7 competities
Jun
15
Familiedag, finales World Cup en Champions League