Van de Voorzitter




Geachte leden, ouders, vrijwilligers en supporters,

Bij onze Sportclub hebben wij dit seizoen een recordaantal teams. Van drie onder 23 teams tot acht teams bij de jongste jeugd van de World Cup. Het is elk jaar weer een feest om onze nieuwe jongste leden – en hun ouders – bij de eerste training welkom te mogen heten.

Terugblikkend kunnen we stellen dat de meeste teams van de Sportclub (zowel de jongens als de meiden) hun draai redelijk gevonden hebben. Er staan enthousiaste trainers voor de groepen en de spirit bij de meeste teams is goed te noemen. Zoals op de website te lezen valt, zijn een aantal van onze teams winterkampioen geworden, wat natuurlijk een dikke felicitatie waard is.

Ontwikkelingen bestuur en medewerkers

Bas Endlich heeft wegens drukke werkzaamheden zijn functie in het bestuur neergelegd. Caren Heijne en Patrick Pols zijn aan het bestuur toegevoegd. Wij hebben inmiddels een aantal vergaderingen met het nieuwe bestuur achter de rug en wij zijn voortvarend bezig met alle ontwikkelingen. Ook zijn nieuwe Statuten opgemaakt en is in overleg met de leden de nieuwe BESTUURSVISIE 2023 vastgesteld.

Voor wat betreft onze kantine heeft Nina te kennen gegeven per eind Januari de Sportclub te verlaten. We danken Nina voor haar inzet voor onze Sportclub.

Dank aan onze ouders en vrijwilligers

Dank gaat ook uit naar alle teamouders, die er elke week weer voor zorgen dat de teams weten hoe laat ze waar moeten zijn, wie er rijdt, wie er vlagt etc.. Zo kunnen de trainers zich bezighouden met het voetbal gerelateerde gedeelte van het team.

Ook dit seizoen doen we weer meer en meer een beroep op vrijwilligers om onze club draaiende te houden. Dank aan alle vrijwilligers voor hun inzet en toewijding aan onze club. Wij kunnen echter nog meer hulp gebruiken. Een club is er voor, en door, de leden. Hulp in de kantine is altijd gewenst!

Nieuw kunstgrasveld en verlichting

Inzake de uitbreiding van het stadion en de modernisering van ons complex zijn we nog steeds in gesprek met de gemeente. De toezegging om van het grasveld een kunstgrasveld te maken in de zomer van 2024 is in ieder geval door de gemeente gedaan. Daar zijn wij heel blij mee want het is door het grote aantal teams druk op onze velden. Een extra veld kunnen wij dus goed gebruiken.

Verder zijn we in de afrondende fase bij de LED-verlichting op veld 1 en 2. Dit is voor onze vereniging een belangrijke investering in verduurzaming en lagere elektriciteitskosten.

Respect voor elkaar is onze belangrijkste kernwaarde

Wat ik graag nog wel een keer onder de aandacht zou willen brengen zijn de kernwaarden van onze club, waarbij RESPECT op de eerste plaats staat. Daarna komt plezier en daarna prestatie.

Wij hebben een mooie vereniging maar zien dat ook bij ons wedstrijden de afgelopen seizoenshelft toch een aantal keren zijn geëscaleerd. En dat komt niet alleen door het gedrag van onze tegenstanders en hun aanhang. We zien nog steeds dat scheidsrechters onheus worden bejegend, wedstrijden worden gestaakt en spelers, ouders, trainers en toeschouwers zich niet van hun beste (verbale) kant laten zien. Scheidsrechters zijn er om ervoor te zorgen dat onze kinderen een wedstrijd kunnen spelen. Zonder scheidsrechters geen voetbal.

U, als ouder en trainer, dient het goede voorbeeld te geven! U bent immers het rolmodel voor uw kind. Gedrag wordt gekopieerd!

Rest mij nog u allen “Prettige Kerstdagen en een gezond 2024!” te wensen en U allen namens het bestuur op 8 Januari 2024 weer te mogen begroeten op Woudestein!

 

Hartelijke groet,

Joris de Caluwé

Voorzitter Sportclub Excelsior

 

 

Meldingen
Agenda
Jun
01
Start 2-daags Pinkstertoernooi Orange Veins Cup Rotterdam Onder 11
Jun
07
Bovenbouw-toernooi om de "Ster Van Kralingen"
Jun
08
Toernooi Excelsior Supportersvereniging
Jun
13
Finales 7x7 competities
Jun
15
Familiedag, finales World Cup en Champions League