'Meiden Academy' samen met DCV




Onze vereniging zet zich al een aantal jaren in voor een kwalitatief hoogwaardige opleiding van de meidenteams. Via een Meiden Academy gaat Sportclub Excelsior dit vanaf komend seizoen in samenwerking met DCV uit Krimpen aan den IJssel doen. DCV is een bekende partner van de Excelsior Vrouwen, waarbij de afgelopen seizoenen in goede samenwerking al veelvuldig gebruik gemaakt werd van het complex aan het Waalplantsoen in Krimpen aan den IJssel.

Sportclub Excelsior verzorgt de inhoud en organisatie van trainingen en wedstrijden. DCV stelt daarvoor haar complex ter beschikking voor een gedeelte van deze activiteiten. Daarnaast is er intensief contact tussen de Hoofden Jeugdopleiding en de besturen, waarbij er gezocht wordt naar versterking van de Academy en synergie tussen de Academy en de twee verenigingen. De focus van Sportclub Excelsior/DCV Meiden Academy zal blijven liggen op een (eventuele) doorstroom richting het team Jong Excelsior Vrouwen.

Vanaf komend seizoen zullen er vier Academy teams uitkomen onder de naam sv SC Excelsior/DCV Meiden Academy. Twee keer per week wordt er getraind op het complex van DCV aan het Waalplantsoen in Krimpen aan den IJssel, en twee keer per week op het complex van Excelsior. Ook zullen er geregeld competitiewedstrijden worden gespeeld op beide sportcomplexen.

Leon van Zanten, hoofd jeugdopleiding meidenvoetbal bij Sportclub Excelsior: ,,Met DCV hebben we een betrouwbare partner gevonden met wie we de volgende stap kunnen zetten in de ontwikkeling van de Meiden Academy. Deze intensieve samenwerking biedt de talenten de kans om zich onder professionele begeleiding te ontwikkelen. Samen gaan we ervoor zorgen dat dromen werkelijkheid worden.”

Yoek Kouwenhoven, hoofd jeugdopleiding DCV: ,,Sportclub Excelsior heeft de afgelopen jaren een sterke meiden opleiding op hoog niveau neergezet. DCV wil graag een bijdrage leveren in de volgende stap en daarbij tegelijkertijd de kansen voor de meiden die bij DCV spelen maximaliseren. Bij DCV is samenwerken vereeuwigd in de naam: Door Combinatie Verkregen. Naast de samenwerking met Excelsior Vrouwen en het Amateurpartnerschap met Excelsior Rotterdam is met de inschrijving van vier sv SC Excelsior/DCV Meiden Academy teams een nieuwe samenwerkingstak geboren. Uiteraard gaan we daar een daverend succes van maken!”

Meldingen
Agenda
Jun
01
Start 2-daags Pinkstertoernooi Orange Veins Cup Rotterdam Onder 11
Jun
07
Bovenbouw-toernooi om de "Ster Van Kralingen"
Jun
08
Toernooi Excelsior Supportersvereniging
Jun
13
Finales 7x7 competities
Jun
15
Familiedag, finales World Cup en Champions League