Aad Veerman overleden
Een van de grootste steunpilaren uit Excelsiors recente verleden is vanochtend op 83-jarige leeftijd overleden. Aad hielp Excelsior overal waar hij dat maar kon. Hij was tientallen jaren trainer, begeleider, organisator, ambassadeur en bovenal sponsor van Sportclub Excelsior. Onze vereniging is hem heel veel dank verschuldigd.

In de jaren 80 was Veerman bij SC Excelsior als trainer actief. Zijn trainingen waren sterk geinspireerd door de “box-cultuur”. “We wonnen de wedstrijden altijd op uithoudingsvermogen en kracht, want dat was volgens Aad de basis van het voetbal”, aldus onze voorzitter Cock van Zanten. Cock had zelf de eer om training van Aad te krijgen, net als onze secretaris Jacko van Ast. Laatstgenoemde roemt vooral de sfeer die hij in zijn teams wist op te bouwen. “Trainer, zoals hij genoemd wilde worden, bracht zijn elftallen steevast naar de boxschool om te laten zien wat nou echt trainen was. En zeker de legendarische nachtelijke bezoeken na de training aan een van zijn etablissementen, droegen heel veel bij aan de teamgeest”. Overigens speelde Aad ook nog een aantal jaren zelf mee in het negende seniorenelftal, met voormalige sterren als Henk Schouten en Gerad Weber.

Tijdens en na zijn trainerschap heeft Aad onze club tientallen jaren met een fors bedrag gesteund. Het logo van zijn bedrijf Losa Automatics sierde ook lange tijd de SC Excelsior tenues en tassen. Aad was uniek in de manier waarop hij altijd probeerde het anderen naar de zin te maken. En hij was uniek in de bokssport. Ooit was hij zelf Nederlands kampioen, maar meer nog was hij groot fan van voormalig Olympisch kampioen (1928) Bep Van Klaveren. Met de jaarlijkste Bep van Klaveren Memorials zette Aad zijn Rotterdamse boksgala’s op de kaart. Het is niet voor niets dat hij erelid werd van boksvereniging Crooswijk de Nederlandse boksbond.

Aad wordt in besloten kring begraven. Uw condoleance of herinnering kunt u achterlaten op www.uitvaartyjonker.nl/memori

Excelsior wenst de familie van Aad veel sterkte met dit grote verlies.

foto overgenomen van Rotterdamsesportikonen.nl

Meldingen
Agenda
Jun
03
Start Orange Veins U11
Jun
04
Finales Orange Veins U11
Jun
08
Finales Excelsior 7x7
Jun
17
Finaledag interne competities en familiedag