Wedstrijdverslag SC Excelsior 1 - GOZ 1

Zaterdag stond de wedstrijd SC Excelsior Rotterdam 1 tegen GOZ 1 op het programma. Nadat de pupil van de week had afgetrapt, kon de wedstrijd echt van start gaan. Excelsior was in de begin fase niet bij de les. Binnen 10 minuten kreeg de nummer 12 van GOZ alle ruimte om 2x te scoren. Dat is geen fijn begin van deze wedstrijd, maar de mannen in rood-zwart verwerkten deze tegenslag en namen meer initiatief in het spel. Dit resulteerde in een aantal aanvallen en onderscheppingen. Een bal tegen de paal bij GOZ en een keeper die zijn werk deed. In de 28e minuut een doelpunt voor Excelsior. Met 1-2 ging men de rust in.

Na de rust een meer agressief Excelsior. Hiermee was de wedstrijd in balans en kregen beide teams kansen om te scoren. Waarin de eindfase GOZ meer kracht en slimheid had, was het bij Excelsior onrustig en te gehaast waardoor er balverlies geleden werd. In de 70e minuut was Excelsior in de aanval met veel mensen rondom de 16 meter van GOZ. Een lastige steekbal werd onderschept en met een snelle counter maakte GOZ de 1-3. Excelsior deed haar best om terug te komen in de wedstrijd. In de blessuretijd werd het nog 1-4.

SC Excelsior 2 trad eerder op de dag aan tegen IJVV de Zwervers 5. Een wedstijd met 2 gezichten. De eerste helf hielden de teams elkaar in balans en was de ruststand 2-2. Hierna ging het bij Excelsior minder goed. Eindstand 2-6.